Matematik

Toppunkt

02. september 2020 af Hjælpmighurtigtt - Niveau: B-niveau

En der ved hvordan jeg kan finde c, når jeg ikke kan sætte c ind i formlen for toppunkt og hvordan jeg ved hvor mange rødder der er?

Vedhæftet fil: fullsizeoutput_33f.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2020 af AMelev

I a) bestemmer du toppunktets 1. koordinat xT (der indgår c ikke)

b) Toppunktets 2. koordinat yT = f(xT) = .....
Så løser du ligningen yT = 5 mht. c


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-(-6)}{2\cdot 2}=\frac{6}{4}=\frac{3}{2}\\\\ y_T=c-a\cdot \left ( x_T \right )^2=5\\\\ c-2\cdot \left (\frac{3}{2} \right )^2=5\\\\ c=5+2\cdot \frac{9}{4}=5+\frac{9}{2}\\\\ c=9\tfrac{1}{2} \end{array}


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.