Kemi

afstemmelse af redoxreaktion

02. september 2020 af Trojanskhest - Niveau: C-niveau

kan det passe at der oxideres 5 tinioner for hver gang der reduceres 2 manganatatomer i følgende redoxreaktion: 

MnO4^- + Sn^2+ -> Mn^2+ + Sn^4+

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Mno^4 = +7


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Mn^2+=+2


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Sn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{Sn}{^{4+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Mn&&5&2\\ Sn&2&&5 \end{array}


Svar #4
02. september 2020 af Trojanskhest

mathon er det så et ja eller nej


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2020 af mathon

Et ja.

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

              \small \begin{array}{lllll}2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+5\,Sn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,Sn{^{4+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

              \small \begin{array}{lllll}2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+5\,Sn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;16\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,Sn{^{4+}}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

              \small \begin{array}{lllll}2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+5\,Sn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;16\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,Sn{^{4+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: afstemmelse af redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.