Matematik

Ligninger

06. september 2020 af signe25hansen - Niveau: C-niveau

Håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2020 af MandenMedMangeHatte

Prøv nu selv først.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2020 af Lotterotte (Slettet)

Jeg hjælper gerne!


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2020 af Lotterotte (Slettet)

Upædagoisk svar BirgerBrosa


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2021 af ringstedLC

a) Trykket vokser med en fast værdi pr. tidsinterval, så trykket som funktion af tiden er:

\begin{align*} \textup{Tryk} &= \textup{Ydelse}_\textup{kompr.}\cdot \textup{tid}+\textup{Startv\ae rdi} \\ f(t) &= a\cdot t+b\Rightarrow a=\;? \\ f(t) &=...\cdot t+b \\ \textup{Startv\ae rdi}=f(0)=1.2 &= ...\cdot 0+b=0+b\Rightarrow b=\;? \\\\\textup{Funktion}: f(t) &= ...\cdot t+... \end{align*}

b)

\begin{align*} \textup{Maks.\,tryk}=f(t_{maks})=4.5 &= ...\cdot t_{maks}+... \\ t_{maks} &=\;? \end{align*}

Funktionen bør opstilles med det interval for hvilket den gælder. Pumpningen starter til tiden t = 0 og bør stoppe inden t = tmaks :

\begin{align*} \textup{Udvidet\,funktion}=f(t) &= ...\cdot t+... \;,\;0\leq t< t_{maks} \\ &= ...\cdot t+... \;,\;0\leq t< \,... \end{align*}


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.