Matematik

Vektorer

07. september 2020 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe med disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2020 af mathon

         \small \begin{array}{llllll} 3)\\& \begin{array}{llllll} \textup{En normalvektor}&\textup{til en vandret linje er }\overrightarrow{n}= k\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 0\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ \textup{dvs f.eks.}&-5\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 0\\1 \end{smallmatrix}\bigr)=\bigl(\begin{smallmatrix} 0\\-5 \end{smallmatrix}\bigr) \end{array} \end{array}


Svar #3
07. september 2020 af annekatrine57

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{llllll} 4)\\& \textup{En linje gennem }&P(2,5) \textup{ med normalvektor }\overrightarrow{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} -3\\4 \end{smallmatrix}\bigr)\\& \textup{har ligningen}\\&&-3\cdot (x-2)+4\cdot (y-5)=0\\\\&& -3x+4y-14=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2020 af AMelev

3) En vandret linje har retningsvektor \binom{1}{0}. Brug FS side 11 (53)

4) FS side 15 (71) inkl. figur. Reducér og evt. isoler y.
Bem. i 4d) skulle der måske have stået -3x + 4y - 14 = 0

5) Se evt. FS side 12 (60) og overvej, hvad forskellen er på ortogonal/parallel og skalarprodukt/determinant

6) FS side 15 (71) inkl. figur.

7) FS side 15 (71) inkl. figur.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{llllll} 5)\\& \textup{Hvis }& \textup{det}(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b})=0\textup{ er }\overrightarrow{a} \textup{ parallel med } \overrightarrow{b} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2020 af mathon

         \small \small \small \begin{array}{llllll} 6)\\& a\cdot x+b\cdot y+c=0\\& \textup{n\aa r }\overrightarrow{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} a\\ b \end{smallmatrix}\bigr)\textup{ er en normalvektor} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{llllll} 7)\\& \textup{En normalvektor}&\textup{ til linjen }-4(x-3)+6(y-1)=0\\& \textup{gennem punktet}&P(3,1)\textup{ er }\overrightarrow{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} -4\\6 \end{smallmatrix}\bigr) \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.