Matematik

Løsninger til andengradsligninger.

08. september 2020 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hvordan løses følgende opgaver?

a) Vis, at 1 er løsningen til andengradsligningen 2x2-5x + 3 = 0

b) Hvilke af tallene -2, -1, 0,1 og 2 er løsningen til andengradsligningen 

2x2 - 10x + 12 = 0? 

Tak på forhånd 

Vh Silje. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2020 af Mathias7878

Brug løsningsformlen for andengradsligninger

x = \frac{-b \pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}

hvor a = 2, b = -5 og c = 3, da andengradsligninger har formen

ax^2+bx+c = 0 \ \text{for} \ a \neq 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2020 af Anders521

#0                                                                                                                                                                            a)  Indsæt tallet 1 i x's plads i ligningen.                                                                                                                b) Formuleringen bør nok være "Hvilke af tallene ... er en løsning til andengradsligningen"  Bemærk af                                                            2x2 - 10x +12 = 0 ⇔ x2 - 5x + 6 = 0 ⇔ (x-2)·(x-3) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2020 af AMelev

Indsæt de forskellige x-værdier i ligningerne og tjek, om det passer.


Svar #4
09. september 2020 af Mojito101

 b) Formuleringen bør nok være "Hvilke af tallene ... er en løsning til andengradsligningen"  Bemærk af                                                            2x2 - 10x +12 = 0 ⇔ x2 - 5x + 6 = 0 ⇔ (x-2)·(x-3) = 0

Er det du skriver til opgave 2 så svaret? Ja beklager, syntes det ret svært så skal nok have det skåret ud i pap. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2020 af AMelev

#4 Bemærkningen i #2 går på formuleringen af spørgsmålet.

#0

Hvordan løses følgende opgaver?

a) Vis, at 1 er løsningen til andengradsligningen 2x2-5x + 3 = 0

b) Hvilke af tallene -2, -1, 0,1 og 2 er løsningen til andengradsligningen  
2x2 - 10x + 12 = 0? 

Begge ligninger har to løsninger, så man kan ikke tale om løsningen. Generelt er det klogere at uploade et billede af opgaven, frem for at risikere fejl og mangler ved afskrivning.

Til opgaven:
Et tal er løsning til en ligning, hvis ligningen er sand, når tallet indsættes på den ubekendtes plads - ellers ikke.

Eksempel på metoden
Ligning x2 - 2·x - 3 = 0 
Er 1 løsning? Tjek: 12 - 2·1 - 3 = -4 ≠ 0, dvs. 1 er ikke løsning til ligningen x2 - 2x - 3 = 0
Er 3 løsning? Tjek: 32 - 2·3 - 3 = 9 - 6 -3 = 0, dvs. 3 er løsning til ligningen x2 - 2x - 3 = 0

Tjek på den måde i dine ligninger.


Svar #6
09. september 2020 af Mojito101

Ok mange tak for hjælpen. 

Må dog sige at jeg altid skriver ordret for opgaven, så om jeg havde uloadet et billede ville det gå ud på et. 

Men tak for svar. 


Skriv et svar til: Løsninger til andengradsligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.