Kemi

Fra gram til kg. Hjælp?

09. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har vedhæftet hvad jeg ikke forstår. Jeg forstår ikke hvorfor man ganger 0,95 g/cm3 med 1000 i tælleren i regnestykket, når der skal omregnes fra gram til kg. 

Der går 1 g=10-3 kg. Så for at få 0,95 gram til kg, så skal man vel gange med 0,001 og ikke med 1000?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af mathon

Brøken forlænges med 1000.


Svar #2
09. september 2020 af Amalie1234324

Ja, men hvorfor? Det giver ikke mening. Vil det så sige at man også har forlænget med 1000 i nævneren?

Kan man godt vælge at forlænge med det som man har lyst til, bare så længe man forlænger med det samme i nævneren og tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2020 af mathon

En brøks værdi forandres ikke, når den forlænges - dvs ganges med samme tal i tæller og nævner. 


Svar #4
09. september 2020 af Amalie1234324

Nåårh hvor smart, så ved at forlænge med 1000, så får man det  fra g/cm3 til kg/dm3?


Svar #5
09. september 2020 af Amalie1234324

#3

En brøks værdi forandres ikke, når den forlænges - dvs ganges med samme tal i tæller og nævner. 

Så ved at forlænge med 1000 på både i nævner og tæller, så får man det i kg/dm3? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2020 af ringstedLC

Ja.

\begin{align*} \text{ kilo er pr\ae fikset\,}10^3: \\ 1\text{ kilogram (kg)} &= 10^3 \text{ gram}=1000 \text{ gram} \\ \left.\begin{matrix} \text{deci er pr\ae fikset\,}10^{-1} \\\text{centi er pr\ae fikset\,}10^{-2} \end{matrix}\right\}&\Rightarrow \frac{\text{deci}}{\text{centi}}=\frac{10^{-1}}{10^{-2}}=10 \\ 1\text{ decimeter (dm)} &= 10 \text{ centimeter (cm)} \\ 1\text{ dm}^3=1^3\text{ dm}^3 &= 10^3\text{ cm}^3=1000 \text{ cm}^3 \\ \frac{1\text{ kg}}{1\text{ dm}^3} &= \frac{1\text{ g}\cdot 1000}{1\text{ cm}^3\cdot 1000} \end{align*}


Skriv et svar til: Fra gram til kg. Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.