Matematik

Funktion til tiden t

09. september 2020 af qwerty18 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Antallet af rygere på verdensplan efter år 1980 kan beskrives med den eksponentielle funktion 

f(t)=721\cdot 1,00922^t,

og verdens befolkningstal kan i modellen beskrives ved:

N(t)=\frac{12245}{1+1,74 \cdot \mathrm{e}^{-0,0273 \cdot t}}


Benyt modellen til at bestemme en forskrift for en funktion g, som angiver andelen af rygere på verdensplan til tiden t (målt i år efter 1980).
 

Svaret på opgaven fås ved

g(t)=\frac{f(t)}{N(t)},

men hvorfor er dette tilfældet? Hvordan burde jeg tænke denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af StoreNord

Hvor mange er rygere ud af allemennesker?  Det angives selvfølgelig ved en brøk, som for eksempel 30 ud af 100.


Skriv et svar til: Funktion til tiden t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.