Fysik

Omregning i SI-Enheder af bølger

10. september 2020 af louisesørensen2 - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke hvordan opgaven skal løses, den virker meget simpelt, da det blot skal plottes ind i en kendt formel også løse.

Forstår ikke hvorfor svaret på a. ikke blot er 35 m/s, da men vil sige 3.5m*1/0.10s=35 m/s.

Jeg tager i mod alle gode råd.

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er det rigtige svar, du angiver. Det er så simpelt.


Svar #2
10. september 2020 af louisesørensen2

Hmm.. det blot fordi facitlisten fortæller en anden historie...

Vedhæftet fil:Billede12.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

I nogle af de senere skal du også omregne enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Undskyld. Jeg var for hurtig.

v=λ/T, men v = λ*f.


Svar #5
10. september 2020 af louisesørensen2

Jeg kan simpelthen ikke få logik ud af det @Eksperimentalfysikeren, kan du ikke skrive ligningen op?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Hastighed beregnes som vejlængde divideret med den tid det tager. Ligningen v = λ/T er netop en vejlængde, nemlig en bølgelængde, divideret med den tid, T, bølgen er om at beæge sig denne vejlængde.

Frekvensen, f, er antallet af singninger pr tidsenhed. Derfor er f*T=1. Det bruges til omregning til formlen v=λ/f.


Svar #7
10. september 2020 af louisesørensen2

Mange tak for hjælpen, jeg fangede den endelig!


Skriv et svar til: Omregning i SI-Enheder af bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.