Matematik

Vektorer og areal af udspændt parallelogram

10. september 2020 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til den vedhæftede opg.

a) Siden der ikke er nogle reelle løsninger til skalarproduktet=0, er vektorerne jo ikke vinkelrette ved nogen værdi af t. Men hvordan beviser jeg, at de ikke er parallele ved nogen værdi af t?

b) Er det så bare A=a_{1}*b_{2}-a_{2}*b_{1}=3*(t^2+1)+2*t

c) Ved ikke, hvad man skal gøre her.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2020 af AMelev

                              
Se din formelsamling side 12
a) (60)
b) (61) & (58) Husk numerisk værdi
c) Benyt dit grafværktøj


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2020 af peter lind

a) Du viser at de ikke er ortogonale ved at vise at deres skalarprdukt ikke er 0 for noget t. Du viser at de er ikke parallelle ved at vise at deres determinant aldrig er 0

b) ja

c) Detbliver en parabel, som har minimum i toppunktet. Du kan også differentiere A(t) og sætte A'(t) = 0 og løse den fremkomne ligning


Skriv et svar til: Vektorer og areal af udspændt parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.