Matematik

Bestem firkantens vinkler, når længderne er fundet

12. september 2020 af helpn - Niveau: A-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe med med at bestemme firkantens vinkler, når jeg har udregnet længderne?

Jeg har beregnet følgende vinkler:

|AB|=11,4018

|BC|=13,6015

|CD|=12,53

|DA|=11,6619

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2020 af peter lind

Hvad har du ellers ? Kom med hele opgaven


Svar #2
12. september 2020 af helpn

Jeg har sat hele opgaven ind...

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2020 af peter lind

Jeg kan ikke se den nogle steder


Svar #4
12. september 2020 af helpn

https://scontent-cph2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/119199290_1907913019351647_3548185146135486734_n.png?_nc_cat=102&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=UkwRqHEPY_wAX8SlI3P&_nc_ht=scontent-cph2-1.xx&oh=e3d000e6f0d0b5c63fcadf1ae8f7a3ba&oe=5F829D7B

Ved ikke om du kan se den på det her link ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2020 af peter lind

Det er en opgave om trekanter. Har du koordinaterne til punkterne


Svar #6
12. september 2020 af helpn

Beklager, trykkede på det forkerte billede..
Her er den rigtige:

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2020 af peter lind

Du har 2 mulighede for at finde vinkler.

Du kan benytte at a·b = |a||b|cos(v) hvor v er den mellemliggende vinkel

eller

du kan regne diagonalernes længde ud. Diagonalerne deler firkanten i to par af trekanter. Da du kender alle sider kan du bruge cosinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2020 af ringstedLC

#0

Jeg har beregnet følgende vinkler:

Dine sider, ikke vinkler, er korrekte.

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #10
13. september 2020 af helpn

Men hvordan kan jeg regne diagonalen ud, når jeg ikke kender vinklerne?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2020 af ringstedLC

#10: Brug samme metode som ved siderne.


Svar #12
13. september 2020 af helpn

Tak! Kan du måske opskrive hvilke formler jeg skal bruge for at udregne de andre vinkler? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. september 2020 af ringstedLC

#12: Se på figuren:

γ kan findes på samme som α.

De to andre vinkler i ΔABD og ΔBCD ligeså.

Tip: Vinkelsummen i en firkant er 360º.


Svar #14
13. september 2020 af helpn

Tak, jeg fandt ud af det. Tak for den fine hjælp!


Skriv et svar til: Bestem firkantens vinkler, når længderne er fundet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.