Kemi

pH..

13. september 2020 af Sommerogvinter - Niveau: Universitet/Videregående

Når 500 µL 1 M NaOH opløsning blandes med rent vand til et samlet volumen på 5 mL, vil pH i opløsningen være …..

HJÆLP! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textup{Fortyndingsfaktor:}&\frac{5\cdot 10^{-3}\;L}{500\cdot 10^{-6}\;L}=10\\\\& \left [ OH^- \right ]_{\textup{fortyndet}}=\frac{1}{10}\cdot (1\;M)=0.1\;M\\\\ \textup{ved 25}\degree C\textup{:}\\& pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )\\\\& pH=14+\log(0.1)=13 \end{array}


Skriv et svar til: pH..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.