Matematik

Beregning af grænseværdi

13. september 2020 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan beregnes denne grænseværdi

(4n^5 + 7n^2 * ln(n^4))/(3n^6 + 2n^4 * sin(1 + n^2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af peter lind

Divider med n6 i tæller og nævner og se hvad grænseværdien er for tæller og nævner


Svar #2
13. september 2020 af K22

Det har jeg gjort, men hvad gør jeg herefter

(4n + 7n^4 * 4 * (ln(n))/(n^6))/(3+2n^2 * sin(1 + n^2)/(n^6))


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2020 af Capion1

Se på n i højeste potens i tælleren og n i højeste potens i nævneren.
Er det tæller eller nævner, der "løber stærkest" mod uendelig?
 


Svar #4
13. september 2020 af K22

Dvs grænseværdien = uendelig   ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2020 af Capion1

Måske var formuleringen # 3 ikke god.
Tæller går mod uendelig, det gør nævner også.
Men "hvem løber stærkest"?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2020 af peter lind

Dine udregninger er forkerte

n5/n6 = 1/n

7n2 * ln(n4)/n6 = 28*ln(n)*n-3

Forsg selv med nævneren


Skriv et svar til: Beregning af grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.