Matematik

Find kassens længde og bredde

15. september 2020 af Malteerstærk221 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens Jeg har en ogpave som jeg ikke ved hvordan man løser. Det lyder

Der skal fremstilles en kasse med et rumfang på 2m^2, og den skal være 1 m høj. Materialet til bunden koster 10 kr/m^2 til siderne 5 kr/m^2 og til låget 7 kr/m^2. Find kassens længde og bredde, når fremstillingen skal gøres så billigt som muligt

Håber nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2020 af AMelev

Rumfang på 2m2??? mon ikke det er 2m3?
?Da højden er 1m, skal grunfladearearealet ABund = ATop være 2m2.
x = grunfladelængde (m)
y = grunfladebredde (m)

Udtryk grunfladearealet ABund ved x og y, og benyt størrelsen af det til at udtrykke y ved x.

Beregn det totale areal af sidefladerne Asider udtrykt ved x.
Beregn totalprisen for for materialet P(x) = PBund + PSider + PTop og find min for denne på sædvanlig vis.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2020 af ringstedLC

#0: eller:

Kassen har ialt seks sider. De lodrette sider er billigere pr. m2 end bund og top. Derfor skal bunden være så lille som mulig for optimal pris. Det minimale areal af et rektangel opnås, når ...


Skriv et svar til: Find kassens længde og bredde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.