Matematik

lineære funktioner

16. september 2020 af Kathrine9087 - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har en opgave som jeg ikke lige forstår

en dreng ved navn peter var 89 cm høj som 2-årig. De næste ti år vokser han med 8 cm om året

1. Indfør passende variable og opstil en model for sammenhængen mellem peters alder og højde

2. brug modellen til at udregne hvor høj peter var som 8 årig

3. brug modellen til at udregne hvor gammel peter var, da han var 121 cm høj

det haster !


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2020 af mathon

    \small \begin{array}{llll} 1)\\& \begin{array}{llll} \textup{sammenh\ae ngen er:}&f(x)=(x-2)\cdot 10+89\\& \textup{hvor }f(x)\textup{ angiver Peters h\o jde og } x \textup{ angiver Peters alder.}\\\\& f(x)=10x+69\end{array}\\\\ 2)\\& \begin{array}{llll} \textup{h\o jde som 8-\aa rig:}&f(8)=10\cdot 8+69\end{array}\\\\ 3)\\& \begin{array}{llll} \textup{alder med h\o jden }\\ \textup{121:}&121=10x+69\\\\& x=\frac{121-69}{10} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.