Kemi

Stofmængde

16. september 2020 af studineM - Niveau: A-niveau

Halløj! Håber der er nogen som måske kan hjælpe med denne opgave:) 

Ved afbrænding af butan forøges den samlede stofmængde af gasser, som det fremgår af reaktionsskemaet på side 11. Antag, at der afbrændes 20 g butan

a) Beregn forøgelsen i stofmængden af reaktionsblandingens gasser. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2020 af mathon

          \small \small \begin{array}{llll}a)\\& \begin{array}{llll} n(butan)=\frac{20\;g}{58.12\;\frac{g}{mol}}=0.344\;mol\\\\ \textup{molforhold:}&\left (C_4H_{10}:O_2 \right ):\left (CO_2:H_2O \right )=\left (1:6.5 \right ):\left (4:5 \right )\\\\ \textup{stofm\ae ngdefor\o gelse:}&9\cdot \left ( 0.344\;mol \right )-7.5\cdot \left (0.344\;mol \right ) =1.5\cdot ( 0.344\;mol )=0.516\;mol \end{array} \end{array}


Svar #3
17. september 2020 af studineM

Mange tak, men hvorfor gager du med 9, 7,5 og 1,5?


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.