Matematik

Tegn grafen for f i grafvinduet [-20;20]x[-20;20]x[-2;2]

20. september 2020 af Alexanderkelle (Slettet)

Søger hjælp til at løse opgave 2 om Funktioner af to variable. :D 

f(x,y)=14y/x^2+y^2+13

1. Tegn grafen for f i grafvinduet [-20;20]x[-20;20]x[-2;2]

2. Tegn niveaukurven givet ved f(x,y)=1 Gør rede for, at niveaukurven er en cirkel og bestem cirklens radius.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2020 af Soeffi

#0. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2020 af Soeffi

#0...2) Svar: for nivaukurven f(x,y) = 1 gælder: 

1=\frac{14y}{x^2+y^2+13}\Leftrightarrow

x^2+y^2+13=14y\Leftrightarrow

x^2+(y-14/2)^2-(14/2)^2+13=0\Leftrightarrow

x^2+(y-7)^2=6^2

Dette er ligningen for en cirkel.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2020 af Soeffi

#0...f(x,y)=14·y/(x2+y2+13)

1. Tegn grafen for f i grafvinduet [-20;20]x[-20;20]x[-2;2]

(Man kan få tegnet niveaukurven for f(x,y) = 1 ved at Google: 14·y/(x2+y2+13)-1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2020 af fewef (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Tegn grafen for f i grafvinduet [-20;20]x[-20;20]x[-2;2]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.