Matematik

differantialregning, linje

21. september 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg har denne opgave, men ved ikke helt hvordan, men jeg skal bruge 3.-trinsreglen [[1. \Delta y=f(x_0+h)-f(x_0)][2. \frac{\Delta y}{h}][ 3. \lim_{h\rightarrow 0}\frac{\Delta y}{h}]]


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2020 af mathon

Du skal ikke bruge tretrinsreglen i denne sammenhæng (du kender jo ikke \small f(x))

Tangentens hældningstal i røringspunktet er \small f{\,}'(x_o)=f{\,}'(1)=-2.

Røringspunktet er et fællespunkt for graf og tangent,
hvorfor \small f(x_o) kan beregnes ved indsættelse af \small x_o
i tangentens ligning:
                                    \small f(1)=-2\cdot 1+1=-2+1=-1


Skriv et svar til: differantialregning, linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.