Matematik

lineær funktion

24. september 2020 af maja7031 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for en lineær funktion med hældnings koefficient 
0, 4;
 går gennem punkterne 
A(-1, 5);
 og 
B(17, y2)

A) Bestem  y2

y2 er y i anden


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2020 af mathon

Du har noteret det forkert:
                                                  \small y_2 \textup{ og ikke }y^2.


Svar #2
24. september 2020 af maja7031 (Slettet)

Ja det ved jeg det derfor jeg har skrevet neders (y2 er y i anden)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2020 af PeterValberg

Bestem en forskrift for funktionen vha. hældningskoefficienten og det kendte punkt
Se video nr. 3 på denne videoliste < LINK >

Benyt den fundne forskrift og x-koordinaten for punktet B til at bestemme værdien for y2

Jeg tror ikke, der "y i anden", altså y2, der menes,
det er nærmere y2 altså y-koordinaten for punktet B, der tænkes på

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
24. september 2020 af maja7031 (Slettet)

Ja det er det jeg mener

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} y=0.4x+b\\& \begin{array}{lllll} \textup{punktet }A(-1,5)\\ \textup{giver:}&5=0.4\cdot (-1)+b\\\\& b=5.4 \end{array}\\\\ y=0.4x+5.4\\& \begin{array}{lllll} \textup{gennem }B(17,y_2)\\& y_2=0.4\cdot 17+5.4\\\\& y_2=12.2 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.