Matematik

Ligning

25. september 2020 af Perikon007 - Niveau: 10. klasse

Har brug for hjælp til en opgave. Hvordan beskriver jeg, den måde denne her ligning blev løst på?

3x=2(1/2-x)-6

3x=1-2x-6

3x=-2x-5

5x=-5

x=-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2020 af ringstedLC

Udfor linje 2 skrives, hvad der er gjort mellem første og anden linje: "2 er ganget ind i parentesen".

Fortsæt selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2020 af Rasko90

1: Ligningen opskrevet

2: Opløser parentesen ved at gange 2 ind i

3: Reducere udtrykket  (+1 fjernes ved at lægge det til de -6 som bliver til -5)

4: +2x på begge sider af lighedstegnet for at fjerne -2x fra højre side

5: Isolere x ved at dividere med 5 på begge sider.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.