Matematik

Skriv funktionsskrift hvor den viser sammenhæng mellem antal år og affaldsmængde

26. september 2020 af ViktorA (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej.
Jeg har fået en opgave hvor jeg skal opstille en funktionsforskrift.
Jeg har følgende oplysninger:
Det skal foregå over årene 2009-2020
Vi starter i 2009 med 890 ton affald. Hvor den falder med 5% hvert år, så i 2010 er der 846 ton affald.

Håber i kan hjælpe :)
- Viktor

Vedhæftet diagram over affald i ton
Vedhæftet fil: 20200926_182129.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2020 af Anders521

#0 Lav en eksponentiel regression.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2020 af ringstedLC

#0: Når mængden stiger/falder med en fast procent (5%) pr. fast tilvækst (år), er det en eksponentiel funktionsforskrift:

\begin{align*} A(t) &= b\cdot a^t\;,\;a=1+ r \;,\;\left\{\begin{matrix} r<0&\;\text{% fald som dec.-tal}\\ r>0&\;\text{% stign. som dec.-tal} \end{matrix}\right. \\ &= b\cdot \bigl(1+(-r)\bigr)^t \\ &= b\cdot \bigl(1-0.05)\bigr)^t\;,\;r=5\%=\frac{5}{100} \\ 2009:A(0)=890 &= b\cdot 0.95^0\Rightarrow b=\;? \\ A(t) &= \;... \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Skriv funktionsskrift hvor den viser sammenhæng mellem antal år og affaldsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.