Matematik

Hvor langt springer delfinen. 2. gradspolynomier

27. september 2020 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvor jeg har lavet en fejl i mine beregninger?

Jeg har fået:

Opgave 4b.

For at finde ud af, hvor langt delfinen springer skal jeg have fundet den højeste rod. Da d>0 er der 2 løsninger

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}\:}{2a}

x=\frac{-7\pm \sqrt{9}\:}{2\left(-1\right)}

x = 2 V x = 5

dvs. det længste delfinen springer er 5 meter.

I facit står der 3 meter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2020 af janhaa

(5-2) m = 3 m


Svar #2
27. september 2020 af 1234vedikke

#1 TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2020 af ringstedLC

a) Bestem toppunktet.

b) Beregn differensen mellem rødderne.


Skriv et svar til: Hvor langt springer delfinen. 2. gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.