Kemi

Ligevægt HJÆLP

29. september 2020 af lorinos - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har lavet den her opgave, men jeg tror ikke, at det er rigtigt, da jeg får koncentrationerne til at være negative. Er der nogle, der kan fortælle, hvad der er gået galt??

på forhånden tak

Vedhæftet fil: rr.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2020 af mathon

Du har en (formentlig taste-) fejl (men også i skemaet) i ligevægtsbrøkens tæller:

                                             \small \begin{array}{llllll} &\textup{solve}\left (690=\frac{\left [ 0.\mathbf{{\color{Red} 0}}425 +2x\right ]^2}{\left [0.0305-x \right ]\cdot \left [0.0243-x \right ]}\textup{ and } x>0\textup{ and }x<0.0243,x \right )\\\\& x=0.006241\\\\ \textup{ligev\ae gts-}\\ \textup{koncentrationer:}\\& \left [BrCl \right ]=\left (0.0425+2\cdot 0.006241 \right )\;M \qquad =\quad 0.0550\;M\\\\& \left [Br_2 \right ]=\left (0.0305- 0.006241 \right )\;M \qquad \qquad=\quad 0.0243\;M\\\\& \left [Cl_2 \right ]=\left (0.0243- 0.006241 \right )\;M \qquad \qquad \, =\quad0.0181\;M \end{array}


Svar #3
29. september 2020 af lorinos

tusind tak, når man skal beregne koncentrationen af BrCl, skulle parantesen ikke står i anden??


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2020 af mathon

...Nej det skal den ikke.


Svar #5
29. september 2020 af lorinos

Håber ikke at det er et dumt spg., men hvorfor ikke, vi skriver jo i ligevægts brøken, at (BrCl)^2??

Svar #6
29. september 2020 af lorinos

det giver god mening, har fundet ud af det. tak for hjælpen igen


Skriv et svar til: Ligevægt HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.