Matematik

hjælp til trekanter og vektorer

29. september 2020 af sheina12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp med disse to opgaver!

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2020 af Anders521

#0 Indsæt et billede af opgaverne, tak.


Svar #2
29. september 2020 af sheina12 (Slettet)

Der vedhæftet et word dokument


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}1)\\&& \overrightarrow{c}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\qquad \overrightarrow{d}=\bigl(\begin{smallmatrix} 5\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\\& \textup{Projektionen}\\ &\textup{af }\overrightarrow{d }\textup{p\aa }\overrightarrow{c}\textup{:}\\&& \overrightarrow{d}_{\overrightarrow{c}}=\frac{\overrightarrow{d}\cdot \overrightarrow{c}}{\left | \overrightarrow{c} \right |^2}\cdot \overrightarrow{c} \end{array}


Svar #4
29. september 2020 af sheina12 (Slettet)

hvad med den anden opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}2)\\&& \overrightarrow{c}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\t-3 \end{smallmatrix}\bigr)\qquad \overrightarrow{d}=\bigl(\begin{smallmatrix} t+1\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\&\overrightarrow{c} \perp \overrightarrow{d}\textup{:}\\ &&\overrightarrow{c}\cdot \overrightarrow{d}=0 \end{array}


Svar #6
29. september 2020 af sheina12 (Slettet)

Har du mulighed for at lave den anden også. men denne gang med mellemregninger? ellers er det ok med facist


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}2)\\&& \overrightarrow{c}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\t-3 \end{smallmatrix}\bigr)\qquad \overrightarrow{d}=\bigl(\begin{smallmatrix} t+1\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\&\overrightarrow{c} \perp \overrightarrow{d}\textup{:}\\ &&\overrightarrow{c}\cdot \overrightarrow{d}=0\\\\&& \begin{pmatrix} 2 \\t-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t+1\\5 \end{pmatrix}=0\\\\&& 2\cdot (t+1)+(t-3)\cdot 5 =0\\\\&& 2t+2+5t-15=0\\\\&& 7t-13=0\\\\&&7t=13\\\\&& t=\frac{13}{7} \end{array}


Skriv et svar til: hjælp til trekanter og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.