Kemi

SYRE-BASE HASTER

30. september 2020 af raqu4 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i gang med denne opgave, og har lavet a, b og c. Men hvordan laver jeg d og e, hvordan finder man pH ved ækvivalentspunktet og hvordan beregner man, hvor stor en del af eddikkesyren, der er protoneret ved den pH. Håber, at der er nogle der kan hjælpe for jeg er virkelig losttt. 

på forhånden tak 

Vedhæftet fil: ww.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2020 af janhaa

c) 0,2 mol HA med V(tot) = (250 + 88,9) ml = 338,9 ml = 0,339 liter

dvs: [HA] = n/V = 0,2/0,339 M = 0,59 M

pKa = 4,75

pH = 0,5*(pKa - log(0,59)) = 2,49 

ved ek. pkt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. september 2020 af mathon

                  \begin{array}{llll}e)\\&\textup{decimalbr\o kdel}\\ &\textup{proponeret:}& \alpha=\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}}\\\\&& \alpha=\frac{1}{1+10^{\, 4.76-2.49}}=0.00537=0.5% \end{array}


Svar #3
30. september 2020 af raqu4

tusind tak for hjælpen og det hurtige svar.

#2 Men er det en bestemt formel, du bruger til at finde den protoneret del af eddikkesyren ved den pH?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2020 af mathon

formlen er
                      \small \begin{array}{llll} \textup{Formlen er:}\\& pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha}{1-\alpha} \right )\\\\& \alpha= \frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}} \end{array}


Skriv et svar til: SYRE-BASE HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.