Matematik

Taylorpolynomier for funktion

04. oktober 2020 af Cudex - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Studieportalen, jeg har brug for en hjælpende hånd til hvorledes denne kan løses
A) Bestem alle Taylorpolynomierne omkring x = 1 for funktionen f(x) = 2x^4 + 5x^2-1.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2020 af AskTheAfghan

Bestem først f '(x), f ''(x), f '''(x), f ''''(x), etc.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2020 af nana2020

dermed brug denne formel ved at taste dine differentieret f(x) 

Pn(x) = f(a)+f′(a)(x−a)+1/2f′′(a)(x−a)^2

+1/3f′′′(a)(x−a)^3 +...+ 1/4f(n)(a)(x−a)^4


Skriv et svar til: Taylorpolynomier for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.