Matematik

Fordeling

05. oktober 2020 af Mi1234 - Niveau: A-niveau

hej:)) Jeg har et spørgsmål til opgave d i denne opgave. Hvordan skal jeg finde den mindst procentandel p1 så kravet om at den skal accepteres i en 5%-signifikansniveau? Jeg ved svaret skal være 0,4 men hvordan?

håber der er en som kan hjælpe. Har vedhæftet opgaven her:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2020 af AMelev

                                

Der er nok underforstået, at procentandelen skal være et helt tal.
I binomialtesten med b(45,40%) får du P(X≥25) = 0.02502 (accept), mens du med b(45,39%) får 0.01789 (forkastelse). Så iflg. testen er p1 = 40% den mindste p-værdi, som vil give accept af H0.
Jeg går ud fra, at du har fået konfidensintervallet til [0.407,0.704]. Dermed ligger 40% ikke i konfidensintervallet, så 41% er i henhold til konfidensintervellet den mindste værdi,  som vil give accept af H0.


Svar #2
05. oktober 2020 af Mi1234

Ahhh nu jeg med:)) Tusind tak


Svar #3
05. oktober 2020 af Mi1234

Lige et sidste spørgsmål. Har vi at gøre med et 95% konfidensinterval? Det er mere det med at du skriver at 41% er i henhold til konfidensintervellet den mindste værdi,  som vil give accept af H0? Skal det ikke være 40%? Jeg må misforstå noget:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2020 af AMelev

Hvis du har samme konfidensinterval, som jeg har  [0.407,0.704], så ligger 0.40 = 40% uden for det.


Svar #5
05. oktober 2020 af Mi1234

Det har jeg. Men hvorfor skal det ligge udenfor intervallet? Tror ikke jeg har forstået det korrekt, altså hvad et konfidensinterval er:)) Er det ikke det interval man kan regne med har blodtype 0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2020 af AMelev

Jo ud fra stikprøven, må man regne med, at den virkelige p-værdi med 95% sandsynlighed ligger i konfidensintervallet, men det vil jo så sige, at der er mindre end 5% sandsynlighed, at den rigtige p-værdi er 40%, da den ligger udenfor.


Skriv et svar til: Fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.