Matematik

find polynomiets rødder

05. oktober 2020 af carolinesvanee - Niveau: B-niveau

Hej er der en som kan hjælpe mig med denne opgave a hvor jeg skal finde polynomiets rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2020 af Mathias7878

a) Du skal bruge nulreglen, der siger, at løsningerne til

f(x) = 3(x-4)(x^2+2x-3) = 0

kræver, at

(x-4) = 0

eller 

x^2+2x-3 = 0

som kan løses med den sædvanlige diskriminantmetode. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2020 af AskTheAfghan

Hint: Brug nulreglen. (Hvis produktet af to tal er nul, så er mindst en af faktorerne nul.)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2020 af AMelev

                 

Benyt nulreglen og efterfølgende løsningsformlen til 2.gradligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2020 af Anders521

# 0 Hvad angår faktoren x2 + 2x - 3, kan du også bare gæt dig frem til dens rødder. 


Svar #5
05. oktober 2020 af carolinesvanee

Okay mange tak for svarene


Skriv et svar til: find polynomiets rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.