Kemi

fortynding af opløsninger

06. oktober 2020 af lektiehjælp0012 - Niveau: A-niveau

hejjjj er der nogen der vil hjælpe mig med følgende opgave? jeg får det til 50 ml er det rigtigt?

fremstil en 0,010 M opløsning af eddikesyrer ud fra en 0,10 M eddikesyreopløsning. der skal fremstilles en mængde så stor , at der minimum udtges 5,00 ml af 0,01 M edikkesyreopløsningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2020 af Jiraiya

cfør*vfør = cefter*vefter

<=> 5*0.1=0.01*x

<=> (5*0.1)/0.01 = 50mL


Svar #2
06. oktober 2020 af lektiehjælp0012

okay mange tak!! kan i måske hjælpe med:

Opgaven siger at jeg skal fremstille 20 mL af en blanding der er 0,050 M med hensyn til både eddikesyre og natriumacetat. I laboratoriet findes stamopløsninger af eddikesyre og natriumacetat der er 0,10 M. Derefter skal jeg fortynde 5 mL af opløsning til 0,0050 M. 

men hvor gør jeg det? jeg får 50 ml og det virker urealistisk


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2020 af Jiraiya

Prøv at bruge ovenstående formel og omskriv den til vfør = (cefter*vefter)/cfør.


Skriv et svar til: fortynding af opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.