Matematik

Indsæt linjens ligning i parablens og find skæringspunkt/tangens?

07. oktober 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Der står i min bog, at for at finde et eventuelt skæringspunkt mellem en linje og parabel skal man indsætte dem i en ligning:  1/2x2+bx-1=bx-1

Men hvordan kan et resultat vise, om linjen og parablen skærer hinanden? 

Resultatet bliver vist derudover 0, vil det sige at de skærer hinanden hvor x=0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll} \textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}\\& \frac{1}{2}x^2+bx-1=y=bx-1\\\\& \frac{1}{2}x^2=0\\\\&x=0\quad \textup{som indsat i }y=bx-1\\ \textup{giver:}& y=-1\\ \textup{dvs}\\ \textup{sk\ae ringspunktet:}&S(0,-1) \end{array}


Skriv et svar til: Indsæt linjens ligning i parablens og find skæringspunkt/tangens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.