Kemi

Reaktionsskema og bundfald

07. oktober 2020 af Ella4321 - Niveau: B-niveau

Nogle som kan finde ud af denne opgave omkring opløsninger? Svar modtages gerne med mellemregninger og resultat (ved overskud også gerne en forklaring).


100 mL 0,100 M opløsning af barium(2+)nitrat blandes med 50 mL 0,15 M opløsning af kaliumchromat. 
a) Opskriv reaktionsskemaet både med og uden tilskuerioner for fældningsreaktion 
b) Argumenter for, hvilket stof der er den begrænsende mængde (se på reaktionsskemaet med tilskuerioner) 
c) Beregn massen af det bundfald, der dannes. 

Håber super meget, at I kan hjælpe.
Vh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af janhaa

Ba^{2+}+CrO_4^{2-}=> BaCrO_4(s)\\ gult\,\,bunnfall


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2020 af mathon

         \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|c|} &Ba\left (NO_3 \right )_2&+&K_2CrO_4&\longrightarrow &BaCrO_4&+&2\,KNO_3\\\hline \textup{masse/g}&&&&&{\mathbf{\color{Red} 1.90}}&&\\\hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&261.34&&194.19&&253.32&&101.10\\\hline \textup{antal mol}&0.0100/0.0075&&0.0075&&0.0075&&0.0150\\\hline \textup{koefficienter}&1&&1&&1&&2\\\hline &&&\textup{begr\ae ns. m\ae ngde}&&&&\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: Reaktionsskema og bundfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.