Matematik

Lineær 1. ordens differentialligning

07. oktober 2020 af kSchmidtN (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

I et led til at finde en fuldstændig løsning på en lineær 1. ordens differentialligning skal jeg integrere:

\int (50+t)^7*0.024dt

Er der tale om partiel integration? Og er der en metode til tage integralet til (50+t)7?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af Mikkel1G

nej substitution

\int(50+t)^7\cdot 0.024 dt=0.024 \cdot \int(50+t)^7dt

Sæt u=50+t prøv lykken


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2020 af peter lind

brug substution x= (50 + t)7     dx = 7(50 + t)6dt

du kan også bruge binomialformlen men det er mere besværlig


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2020 af Mikkel1G


Skriv et svar til: Lineær 1. ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.