Matematik

Terninger og test

10. oktober 2020 af Gullok (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er helt tom, for hvordan jeg kommer i gang med denne opgave. 

Er der nogle her der kan hjælpe mig i gang. :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2020 af ringstedLC

1a) Hver terning lander med sandsynligheden 1/6 på "seks".

\begin{align*} \text{Seksere} &\approx \text{Terninger}\cdot p(6) \\ \text{Seksere} &\approx 500\cdot \tfrac{1}{6} \end{align*}

1c) Løs ligningen:

\begin{align*} f(x) &=5 \\ x &= \;? \end{align*}

1d) Når hele "resten" er taget fra, er:

\begin{align*} f(x) &< 1 \\ x &= \;? \end{align*}


Svar #2
10. oktober 2020 af Gullok (Slettet)

:) Tusind tak for hjælpen ringstedLC 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2020 af oppenede

1d) Indtil f(x) når ned på 0.5 tyder det mere på at der er 1 tilbage end 0 tilbage, så jeg ville sige f(x) < 0.5

Det gennemsnitlige antal runder før alle 500 terninger er fjernet er:
   \sum_{b=1}^\infty\left(\frac{5}{6}\right)^{500 b} \left(\left(1-\left(\frac{6}{5}\right)^b\right)^{500}-\left(\frac{6}{5}-\left(\frac{6}{5}\right)^b\right)^{500}\right) b\approx37.7573794862186


Skriv et svar til: Terninger og test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.