Kemi

Titrering!!

11. oktober 2020 af fgrt44 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en rapport der skal afleveres om et par dage, og jeg sidder fast med det her spørgsmål. Er der nogle der kan give et hint eller eventuelt hjælpe med spg.??

Vedhæftet fil: vv.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2020 af janhaa

pH = 11,53 in 2nd eq point


Svar #2
11. oktober 2020 af fgrt44

ja, altså vi har brugt titrerkurven for at bestemme pH i 2. ækvivalenspunkt og det er 11,53, men hvordan vil man kunne beregne pH i 2. ækvivalenspunkt, hvis vi ikke havde titrerkurven, og kun havde de andre oplysninger. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 2

Du skal bruge formlen for en svag base

pH = 14 - .5 · ( pKb - log ( cb) )

pKb = 14 - pK = 14 - 9.86 = 4.14

cb = (1.006 · 19.3) / 1000 = .0194 M


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. oktober 2020 af janhaa

 at the second equivalence point: 1 mole of acid has reacted with 2 moles of base


Svar #5
11. oktober 2020 af fgrt44

#3 hvor kommer 1000 fra, altså du dividerer (19,3*1,006)/1000?

skal man ikke gange koncnetrationen af basen med 2? Da som også #4 siger, at forholdet er 1:2


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 5

Den formelle koncentration af NaOH er 1.006 M / L  eller 1.006 M / 1000 ml 

Mol NaOH / ml bliver da 1.006 / 1000 = .001006 M

Regn ud hvor mange mol Glycin, HCl du har titreret , så har du svaret på dit spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2020 af janhaa

19,3 ml [base] = 1,006 M, dvs

0,0193 ml 1,006 M base


Svar #8
11. oktober 2020 af fgrt44

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2020 af janhaa

#7

19,3 ml [base] = 1,006 M, dvs

0,0193 l 1,006 M base


Svar #10
11. oktober 2020 af fgrt44

jeg troede jeg forstod det, men det går ikke rigtigt...

Vedhæftet fil:aa.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 10

Du skal bruge molvægt for C2H6ClNO2 = 111.53 g / Mol

Du har titreret 1.0962 gram Glycin,HCl som er 1.0962 / 111.53 = .0098 Mol

Forholdstallet  mellem NaOH og Glycin,HCL er .00194 Mol / 0.0098 Mol = 1.98

Titrering af Glycin,HCl med NaOH :

C2H6ClNO2 + 2 NaOH → C2H4NNaO2 + NaCl + 2 H2O

Forholdstallet mellem NaOH og Glycin,Hcl = 2 mol / 1 mol = 2


Svar #12
12. oktober 2020 af fgrt44

hvad skal man gøre derefter, jeg er virklig forvirret, undskyld hvis jeg spørge så meget. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 12

Opgaven var at finde pH i 2. ækvivalenspunkt , det gør du ved af benytte svaret i # 3

pH = 14 - .5 · ( 4.14 - log ( .0194 ))

pH = 14 - 2.93 

pH = 11.07

Så kan du sammenligne den teoretiske pH værdi  ( 11.07 ) med den værdi,

du fik ved titreringen ( 11.53 )


Skriv et svar til: Titrering!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.