Kemi

Ligevægt og opløselighed

12. oktober 2020 af Nerd24 - Niveau: B-niveau

Hej

Ved ikke om jeg har løst den her opgave rigtig. 

Jeg har indtil videre regnet stofmængderne af de forskellige ioner, og har regnet det nye koncentration efter sammenblandingen. Så finder jeg ud af at der en begrænsede faktor som er sølvnitrat. Men jeg ved stadig ikke hvordan jeg kan bruge det jeg har regnet til at afgøre om der sker en bundfald. 

tak på forehånd

Vedhæftet fil: Udklip 2.PNG

Svar #1
12. oktober 2020 af Nerd24


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2020 af janhaa

10-4 mmol Ag+ og 4*10-4 mmol Cl-

[Ag+] = 5*10-6 M og [Cl-] = 2*10-5 M

Q = 10-10 M2 < Ksp

ikke bunnfall


Svar #3
12. oktober 2020 af Nerd24

jeg har ogsånogle spørgsmål til de beregninger du har lavet.
Hvordan fik du 10-4 mmol Ag+ og 4*10-4 mmol Cl-?
hvordan fik du koncentartioner til [Ag+] = 5*10-6 M og [Cl-] = 2*10-5 M da jeg i mine beregninger fandt stofmængderne til at være for de samme stoffer [Ag+] = 5*10-6 mol og [Cl-] = 2*10-5 mol?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Stofm\ae ngde af }Ag^+\textup{:}&\left ( 10\cdot 10^{-3}\;L \right )\cdot \left ( 10^{-5}\; \frac{mol}{L} \right )=10^{-7}\;mol\\\\ \textup{Koncentration af }Ag^+\textup{:}&\frac{10^{-7}\;mol}{0.020\;L}=5\cdot 10^{-6}\;M\\\\ \textup{Stofm\ae ngde af }Cl^-\textup{:}&2\cdot\left ( \left ( 10\cdot 10^{-3}\;L \right )\cdot \left (2.0\cdot 10^{-5}\; \frac{mol}{L} \right ) \right )=4.0\cdot 10^{-7}\;mol\\\\ \textup{Koncentration af }Ag^+\textup{:}&\frac{4\cdot 10^{-7}\;mol}{0.020\;L}=2\cdot 10^{-5}\;M\\\\ \textup{Ionproduktet }\left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [ Cl^- \right ]\textup{:}&\left [5\cdot 10^{-6}\;M \right ]\cdot \left [2\cdot 10^{-5}\;M \right ]=1.0\cdot 10^{-10}\;M^2<1.6\cdot 10^{-10}\;M^2\\\\ \textup{Da ionproduktet er mindre}&\textup{end opl\o selighedsproduktet, dannes der \textbf{ikke} bundfald.} \end{array}


Skriv et svar til: Ligevægt og opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.