Kemi

pH ved 2. ækvivalenspunkt

13. oktober 2020 af Silden0136 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg sidder med en opgave, som jeg er hængt fast i. Det er en syre basetitrering. Den går ud op at beregne pH ved 2. ækvivalenspunkt. Den svage syrer (glycinhydrochlorid 1,1142 g + 10 ml vand) blev titreret med 1,006 M NaOH.

Her er følgende oplysninger, som jeg har fået ud fra titrerkurven. Den svage syrer (Glycinhydrochlorid) har to pKs, som begge er aflæst fra titrerkurven. pKs1=2,4 og pKs=9,8. Første ækvivalenspunkt er ved 9,1 ml med en pH på ca. 5,9 mens andet ækvivalenspunkt er ved 19,2 ml med en pH på 11.47. Håber der er nogen der kan hjælpe. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Du skal bruge denne formel

pH = 14 - .5 · ( pKb - log ( cb ))


Svar #2
13. oktober 2020 af Silden0136

Hvad står 5 for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#2

Hvad står 5 for?

                Der står .5 = 0,5


Svar #4
13. oktober 2020 af Silden0136

pH=14-0,5*(9,8-log(1,006)=9,10

Ifølge titrerkurven, burde pH ved 2. ækvivalenspunkt ligge ca. 11 som nævnt i beskrivelse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 4

pH = 14 - 0,5 ·( ( 14-9.8) - log ( .0193 ) ) = 11.04

Når pKa + pKb = 14 , så bliver

pKb = 14 - pKa = 14-9.8 = 4.2

cb = (1.006 M·19.2 ml ) / 1000 ml = .0193 M


Svar #6
13. oktober 2020 af Silden0136

Jeg får det til at give 13,61.

pH=14-0,5*(4,2)-log(0,0193)=13,61


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 6

pH = 14 - .5 · ( 4.2 - log (.0193) ) , Log  0.0193 = - 1.71

pH = 14 - .5 ·( 4.2 + 1.71 )

pH = 14 - 2.96

pH = 11.04


Svar #8
13. oktober 2020 af Silden0136

Ok, tak. Før du havde præsenteret denne formel, lavede jeg et sælskema for at beregne pH, men der fik jeg nogle andre resultater som ikke passede med det jeg får nu.


Skriv et svar til: pH ved 2. ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.