Matematik

Find en ligning for normalværdien til f(x)=ex/x2

14. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Find en ligning for normalværdien til f(x)=ex/x2 når x=1 Kan noge hjælpe? 

Kan man ikke bruge kvotientregnereglen her, og diffirientere, og så sætte x=1? Men jeg får ikke det rigtigte resultate


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2020 af Mathias7878

Hvad er det rigtige resultat? Og hvad er en ligning for en normalværdi? Det har jeg ikke lige hørt før. Står der noget om det i din bog? 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2020 af janhaa

tipper det er tangenten (yt) til f(x) i x = 1,

så den linja (yn) som er normalt på yt


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. oktober 2020 af Mathias7878

Er svaret

  \small y = -2ex+4e

? Fordi så kan du bare bruge formlen for tangentens ligning

  \small y = f'(x_0) \cdot (x-x_0) + f(x_0)

gennem punktet

  \small P(x_0,f(x_0)) = P(1,f(1))

- - -

 

 


Svar #4
14. oktober 2020 af Amalie1234324

Tak, det var det. Kan du hjælpe med at forklare hvordan man går fra det ene skridt til resultatet(har vedhæftet)

Vedhæftet fil:hhh..PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2020 af Anders521

#4 Der sker en faktorisering og en forkortelse:

                                        (ex·x2 - ex·2x)/(x2)2 = [ex·(x - 2)·x] /[ (x2)·x·x ] = [ ex·(x - 2) ] /x3 


Skriv et svar til: Find en ligning for normalværdien til f(x)=ex/x2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.