Matematik

Hvordan løser jeg følgende opgave?

15. oktober 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal besvare opgaven via brug af Maple. Hvordan gør jeg det?

Opg: https://imgur.com/a/WhcIMQ1


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2020 af Mathias7878

a) Læs https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

b) Brug formlen

  \small y = f'(x_0) \cdot (x-x_0) + f(x_0)

gennem punktet

\small P(x_0,f(x_0)) = P(0,f(0))

c) Den hældning, dvs. a-værdien, du har fundet den rette linje i b) til at have, skal du nu bruge til at løse ligningen f'(x) = a. Det punkt, x, du finder, skal du bruge som det nye x0 i formlen skrevet i b). 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg følgende opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.