Matematik

Sandsynlighed for det er 1 voksen og 2 børn der skal vaske op

19. oktober 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau
Hej sidder med en opgave der lyder på:

I en familie er der 2 voksne og 5 børn skal der ved lodtrækning findes 3 der skal vaske op.

Bestem sandsynligheden for, at det bliver 1 voksen og 2 børn der skal vaske op.

Det skal regnes i hånden

Jeg har fundet mulighederne :

Voksne = K(2,1)
Børn = K(5,2)
Personer= K(7,3)

Og bruger så formlen K n,r = n/(n-r)

Voksne = 2
Børn= 1,66
Personer = 1,75

Sætter det så i formlen : antal gunstige/antal mulige = k2,1 • k5,2 / k7,3 = 1,89% sandsynlighed

Men jeg har fundet en der spørge til den samme opgave, men de for et helt andet resultat

Hvad gør jeg forkert?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Det må være en regnefejl

(K2,1 · K5,2) / K7,3 = (2 · 10) / 35 = 20/35 = .5714 = 57,14 %


Svar #2
19. oktober 2020 af sandrai

Så jeg skal ikke bruge den formel som jeg har brugt der hedder K n,r = n/(n-r)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 2

Nu kan jeg se hvordan du har regnet, men det er forkert.

Du skal beregne sådan

Kn,r  = n! / ( r! · ( n-r )! )

K2,1 = 2! / (1! · ( 2-1 )! ) = 2 / 1·1 = 2

K5,2 = 5! / (2! · ( 5-2)!) = 120/ (2·6) = 10

K7,3 = 7! / (3! · (7-4)!) = 5040 /( 6·24 ) = 5040 / 124 = 35


Svar #4
19. oktober 2020 af sandrai

Hvilken formel har du brugt så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#4 Hvilken formel har du brugt så?

                  Kn,r = n! /( r! · (n-r)! )


Svar #6
19. oktober 2020 af sandrai

Ja okay, tak for hjælpen :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#3 rettelse i sidste linje , der skal stå 144

Til # 2

Nu kan jeg se hvordan du har regnet, men det er forkert.

Du skal beregne sådan

Kn,r  = n! / ( r! · ( n-r )! )

K2,1 = 2! / (1! · ( 2-1 )! ) = 2 / 1·1 = 2

K5,2 = 5! / (2! · ( 5-2)!) = 120/ (2·6) = 10

K7,3 = 7! / (3! · (7-4)!) = 5040 /( 6·24 ) = 5040 / 144 = 35


Svar #8
19. oktober 2020 af sandrai

Hvordan for du det til 120 og 5040

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#8 Hvordan for du det til 120 og 5040

           5! = 5·4·3·2·1 = 120

           7! = 7·6·5·4·3·2·1 = 5040


Svar #10
19. oktober 2020 af sandrai

Nååårh tak ??

Skriv et svar til: Sandsynlighed for det er 1 voksen og 2 børn der skal vaske op

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.