Matematik

funktion

19. oktober 2020 af Kathrine9087 - Niveau: C-niveau

Hej

Find gaffelforskriften for funktionen, der har følgende graf:

En tyggegummimaskine koster 100 kr. Det koster 8 kr. for de første 40 pakker tyggegummipakker, man vil fylde den med. Efterfølgende er prisen for en pakke tyggegummi til maskinen 5 kr

a) opstil en regneforskrift for sammenhængen af mellem antal tyggegummipakker til maskinen, x, og den samlede pris i kroner ,. f(x)

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} f(x)=\left\{\begin{array}{lllll} 8x+100&\textup{for} &0<x\leq 40\\ &&&x\in\mathbb{N}\\ 5x+220&\textup{for} & 40<x \end{array}\right. \end{array}


Svar #2
19. oktober 2020 af Kathrine9087

hvordan opstiller jeg en regneforskrift. Det som du har skrevet, er det ikke gaffelforskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2020 af mathon

detaljer:
                  \small \begin{array}{lllll} x>40:\\& 40\cdot 8+100+\left ( x-40 \right )\cdot 5=420+5x-200=5x+220 \end{array}


Svar #4
19. oktober 2020 af Kathrine9087

bliver min regneforskrift så

f(x)= 40x+8


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2020 af mathon

    Nej
                  genlæs (eller læs) #1


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2020 af DanyS (Slettet)

f(x)=\left\{\begin{matrix} 100+8x &(x\epsilon \mathbb{N})\bigcap (x\leq 40) & \\ 420+5\left ( x-40 \right ) & (x\epsilon \mathbb{N})\bigcap ( x\geq 41) & \end{matrix}\right.

Giver det mening?

Jeg har også delt min email med dig hvis du har spørgsmålerne :-)


Svar #7
19. oktober 2020 af Kathrine9087

Jeg forstår det ikke helt, kan du måske uddybbe det


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.