Fysik

Hjælp til Fysik Kinematik B-niveau

19. oktober 2020 af Markus2300 - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg har fået denne opgave udleveret og ved ikke hvordan jeg skal løse den. Den lyder

I et tidsrum kan planetens bane beskrives ved stedfunktionen: s(t)=−t^2 +4 t+25 Hvor tiden t måles i dage fra jævndøgn og s måles i km fra jævndøgnspositionen.

a) Bestem planetens hastighed 10 dage efter jævndøgn.

b) Beregn accelerationen af planeten 10 dage efter jævndøgn. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2020 af janhaa

a) v(t) = s' (t)

b) a(t) = v ' (t) = s''(t)


Svar #2
19. oktober 2020 af Markus2300

Er det så sådan her man løser den?

s(t) -10^2 +4t+25 
s '(t) = -10+4  = -6  


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2020 af janhaa

v(t) = s ' (t) = -2t + 4 = -20 + 4 = -16


Svar #4
19. oktober 2020 af Markus2300

Okay tak skal du have. Enheden bliver vel så km per dag hvis ik jeg tager fejl, fordi at tiden t måles i dage fra jævndøgn og s måles i km fra jævndøgnspositionen? 


Svar #5
19. oktober 2020 af Markus2300

Ved du hvordan man differentiere en funktion to gange? til opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2020 af janhaa

#5

Ved du hvordan man differentiere en funktion to gange? til opgave b?


s''(t) = - 2 

= v(t)


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik Kinematik B-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.