Matematik

vektorfunktion

19. oktober 2020 af Saadjama - Niveau: A-niveau

a) Opskriv en vektorfunktion, der beskriver banekurven for en cirkel, der har centrum i punktet P (2, 1) og radius r = 4.

nogen der kan jeg hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2020 af peter lind

 (x: y) = (4cos(t) - 2; 4sin(t) -1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llllll}& \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\cos(t)+2\\ 4\sin(t)+1 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2020 af mathon

detaljer:
                  \small \small \begin{array}{lllll} \textup{cirkel:}&\left (x-2 \right )^2+\left (y-1 \right )^2=4^2\\\\& \left (4\cdot \cos(t) \right )^2+\left (4\cdot \sin(t) \right )^2=4^2\\\\& x-2=4\cdot \cos(t) \\& y-1=4\cdot \sin(t)\\\\& \begin{matrix} x(t)=4 \cos(t)+2\\ y(t)=4\sin(t)+1 \end{matrix} \end{array}


Svar #4
20. oktober 2020 af Saadjama

kan ikke se dine svare mathon


Skriv et svar til: vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.