Kemi

Opløselighed

20. oktober 2020 af fgrt44 - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der har et bud på, hvordan denne opgave skal laves eller hvordan jeg skal med den?

Vedhæftet fil: aa.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2020 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Den mol\ae re}\\ \textup{opl\o selighed:}&s=\frac{0.0140\cdot 10^{-2}\;g}{\left (1\;L \right )\cdot \left ( 811.57\;\frac{g}{mol} \right )}=1.72505\cdot 10^{-7}\;M\\\\ \textup{Ionisering:}&Pb_3(PO_4)_2\,_{\textit{(s)}}\;\rightleftharpoons \;3\,Pb^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,P{O_4}^{3-}\\\\ \textup{Opl\o seligheds-}\\ \textup{produktet:}&\left [ Pb^{2+} \right ]^3\cdot \left [ P{O_4}^{3-} \right ]^2=K_{sp}\\\\& \left ( 3s \right )^3\cdot \left ( 2s \right )^2=K_{sp}\\\\& 27s^3\cdot 4s^2=K_{sp}\\\\& 108\cdot s^5=K_{sp}\\\\& K_{sp}=108\cdot \left (1.72505\cdot 10^{-7}\;M \right )^5=1.64981\cdot 10^{-32}\;M^5 \end{array}


Svar #3
20. oktober 2020 af fgrt44

tusind tak for hjælpen, du redder mig hver gang


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.