Fysik

hvordan isoleres d her?

22. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Nogen de rkan hjælpe med at forklarer metoden der bliver brugt til at isolere d. Hvis jeg gør det på nspire, så får jeg d udtrykt, hvor tyngdekraften "at" vil være minus i et kvadratrodsrtegn. og man kan ikke tage kavdratroden af et minus tal?

Vedhæftet fil: hvordan er d isoleret.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2020 af mathon

           


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} y-y_o=v_o\cdot t-d\\\\ d=v_o\cdot t+y_o-y \end{array}


Svar #3
22. oktober 2020 af Amalie1234324

undskyld, gav dig forkerte informationer. Jeg ville isolere t fra formlen d=.....

Altså hvordan kommer man frem til t=kvadratrod af 2d/g. Se vedhfætet

Vedhæftet fil:den rigtige.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2020 af mathon

Hvis
             \small \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{Hvis enten }d\textup{ eller }g\\\textup{er negativ}\\ \textup{har du:}&t^2=-\frac{2d}{g}\qquad \textup{hvor tiden }t\textup{ er positiv}\\\\& t=\sqrt{-\frac{2d}{g}} \end{array}


Svar #5
22. oktober 2020 af Amalie1234324

Det var også det jeg fik det til, men nspire kan ikke regne kvadratrod af negativ tal. Og det skulle gerne giver t=kvadratrod af 2d/g, uden minustegnet for det står der i det vedhæftet at det skulle give.


Skriv et svar til: hvordan isoleres d her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.