Matematik

Procentvis fordeling - Statistik

24. oktober 2020 af CecilieBebsi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Link til opgave:

https://plushfa.systime.dk/?id=c26998


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2020 af peter lind

Slå op i dit CAS værktøj i normalfordelingen med middelværdien 61 og σ = 5

P(X<53)

P(53 < X < 63) = P(X<63) - P(X<53)

P(63X< X < 73) = P(X < 73) - P(X<63)

P(X>73) = 1 - P(X<73) -


Svar #3
24. oktober 2020 af CecilieBebsi (Slettet)

#2

Slå op i dit CAS værktøj i normalfordelingen med middelværdien 61 og σ = 5

P(X<53)

P(53 < X < 63) = P(X<63) - P(X<53)

P(63X< X < 73) = P(X < 73) - P(X<63)

P(X>73) = 1 - P(X<73) -

Forstår ikke helt hvad du mener med "Slå op i dit CAS værktøj i normalfordelingen med middelværdien 61 og σ = 5"

Har ikke haft om statistik i 1,5 år. Har dog brugt hele dagen på at læse op, men roder stadig rundt med Ti-Nspires muligheder inden for statistik.

Men det andet giver 100% mening tak!


Svar #4
24. oktober 2020 af CecilieBebsi (Slettet)

Eller vent! Jeg tror måske jeg har den nu!
Så hvis vi definerer tæthedsfunktionen:
f(x):= (1)/(5*√(2*π))*e-(1)/(2)*((x-61)/(5))^2

Og så derefter siger for P(53<X<63)

integral med nedre grænse 53, øvre grænse 63:
∫f(x)
Hvis man så omregner resultatet til procent, er det så det?

Så ved P(X<53):
Vil integral da have nedre grænse -∞ og så øvre grænse 53?

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2020 af peter lind

#4 det integral kan kun findes ved numerisk integration, så det dur ikke

Jeg kender ikke Ti-inspire særlig godt så der kan jeg ikke hjælpe dig: du kan søge på google normalfordeling eller du kan se på https://www.manualslib.com/manual/325943/Texas-Instruments-Ti-Nspire.html


Svar #6
24. oktober 2020 af CecilieBebsi (Slettet)

#5

Jeg kender ikke Ti-inspire særlig godt så der kan jeg ikke hjælpe dig: du kan søge på google normalfordeling eller du kan se på https://www.manualslib.com/manual/325943/Texas-Instruments-Ti-Nspire.html

Jeg har også adgang til GeoGebra og WordMat, hvis det gør en forskel


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2020 af peter lind

De kan formodentlig også; men igen du må selv finde en manual til dem


Svar #8
24. oktober 2020 af CecilieBebsi (Slettet)

Okay, jamen hvis det ikke er vha. integraler, så ved jeg stadig ikke hvordan jeg skal finde den procentvise fordeling. Har læst samtlige manualer igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2020 af peter lind

Så vil jeg sige at du skal søge på google  'normalfordeling Ti-inspire'  det skulle virke så vidt jeg husker. Jeg kan ikke ellers hjælpe dig med det


Svar #10
24. oktober 2020 af CecilieBebsi (Slettet)

Hmm har fundet frem til kommandoen

normCdf(x1,x2)

f.eks. får jeg
normCdf(-∞,53,61,5)=0,054799
normCdf(73,∞,61,5)=0,008198

Men det giver præcis samme resultater, som hvis jeg brugte det bestemte integral.

Altså andre siger jeg skal finde arealet under tæthedsfunktionens graf i de bestemte intervaller for de 4 kategorier, men i så fald så må det jo være metoden med det bestemte integral, da det er sådan man finder arealet under en graf.


Skriv et svar til: Procentvis fordeling - Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.