Matematik

Vektorer

25. oktober 2020 af Kasperflint28 - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme t så vektorerne er parrallelle, men jeg synes ikke, at resultatet giver mening (vedhæftet)

Jeg for for resultatet til t= kvadratroden af 7 - 1 v  t= (- kvadratroden af 7) - 1

Vedhæftet fil: kk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2020 af ringstedLC

#0: 

\begin{align*} \vec{a} \parallel \vec{b}\Rightarrow \mathrm{det}\left (\vec{a}, \vec{b} \right ) &= 0 \\ t\cdot t-2\cdot (3-t) &= 0 \\ t^2+2t-6 &= 0 \\ t &= \frac{-2\pm\sqrt{2^2-4\cdot 1\cdot (-6)}}{2\cdot 1} \\ &= \frac{-2\pm\sqrt{28}}{2} = \frac{-2\pm\sqrt{4\cdot 7}}{2}= \frac{-\cancel{2}\pm \cancel{2}\cdot \sqrt{7}}{\cancel{2}} \\ t &= \left\{\begin{matrix}-1-\sqrt{7}\\ -1+\sqrt{7} \end{matrix}\right. \end{align*}

"Meningen" ses måske ved at tegne de to vektorer.


Svar #2
25. oktober 2020 af Kasperflint28

Tak! forstår nu synes bare det var et lidt sjovt resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2020 af ringstedLC

#2: Din CAS har givet den eksakte og reducerede værdi.

Det er jo ikke altid, at diskriminanten er et "pænt" tal.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.