Matematik

Ulighed og lighed for permutationer

26. oktober 2020 af MADMATH

Er der nogen som kan forklare mig hvordan man undersøger, om en permutation er lige eller ej. Jeg vil gerne undersøge det om følgende permutationer:

σ1(1)=4 , σ1(2)=2 , σ1(3)=5 , σ1(4)=1 , σ1(5)=6 , σ1(6)=3

σ2 = (1346)(25)

σ3=id

Mvh. Madmath


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2020 af Mathias7878

Du kunne evt. stille dit spørgsmål på https://math.stackexchange.com/

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2020 af Anders521

#0 Du kan måske bruge definitionen på en lige permutation. Ellers kan du omskrive permutationerne til et vis antal transpositioner. Hvis antallet er lige, er permutationen lige, hvis antallet er ulige, er permutationen ulige. 


Svar #3
26. oktober 2020 af MADMATH

#2

#0 Du kan måske bruge definitionen på en lige permutation. Ellers kan du omskrive permutationerne til et vis antal transpositioner. Hvis antallet er lige, er permutationen lige, hvis antallet er ulige, er permutationen ulige. 

Tak, det giver mening nu.


Skriv et svar til: Ulighed og lighed for permutationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.