Matematik

Afstand fra punkt til linje

26. oktober 2020 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej alle I kloge hoveder. 

Hvordan læser jeg de følgende opgaver? (Tjek bilag). Jeg har prøvet at skrive dist formlen op i opg 1, også bare tænkt på k som et tal og sat ligningen lig 3, men når jeg så prøver at solve den sker der intet? 

På forhånd tak. 

Vh Silje. 

Vedhæftet fil: Øvlese 2.1.11 systime.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2020 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll} 1.\\& \begin{array}{llllll}& l\textup{:}\qquad 4x-3y+4=0\\\\& \textup{dist}\left ( l,P(2,k) \right )=\frac{\left | 4\cdot 2-3\cdot k+4 \right |}{\sqrt{4^2+(-3)^2}}=3\\\\& \frac{\left | 8-3k+4 \right |}{5}=3\\\\& \left | 12-3k \right |=15\\\\& 12-3k=\mp15\\\\& 3k=12\mp15\\\\& k=4\mp5\\\\& k=\left\{\begin{matrix} -1\\9 \end{matrix}\right. \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.