Fysik

serieforbindelser og parallel

26. oktober 2020 af Trojanskhest - Niveau: C-niveau

Hej jeg har følgende opgave, som jeg har svært ved. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2020 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Hver for sig:}&P_1=\frac{U^2}{R_1}\qquad P_2=\frac{U^2}{R_2}\\\\ \textup{Produkt:}&P_1\cdot P_2=\frac{U^4}{R_1\cdot R_2}\\\\ \textup{Sum:}&P_1+P_2=U^2\cdot \left ( \frac{1}{R_1} +\frac{1}{R_2}\right )=U^2\cdot \frac{R_2+R_1}{R_1\cdot R_2}\\\\ \textup{Produkt over sum:}&\frac{P_1\cdot P_2}{P_1+P_2}=\frac{\frac{U^4}{R_1\cdot R_2}}{U^2\cdot \frac{R_1+R_2}{R_1\cdot R_2}}=\frac{U^2}{R_1+R_2}\\\\ \textup{I serie:}&P_s=\frac{U^2}{R_1+R_2}&U_{\textup{total}}=2\,U\\\\\\ \textbf{Konklusion:}&P_s=\frac{P_1\cdot P_2}{P_1+P_2} \end{array}


Skriv et svar til: serieforbindelser og parallel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.