Matematik

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1.8)

26. oktober 2020 af Malteersejj21111111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved 
f(x) = 25*x^4 - 2/x, 0 > x;

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1.8)?

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll}\\& \begin{array}{llllll} F(x)=\int \left (25x^4-\frac{2}{x} \right )\,\mathrm{d}x=5x^5-2\cdot \ln(x)+k\end{array}\\\\ \textup{og}\\& \begin{array}{llllll} F(1)=8=5\cdot 1^5-2\cdot \ln(1)+k\\\\ 8=5-0+k\\\\ k=3\\\\\\ F(x)=5x^5-2\cdot \ln(x)+3 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1.8)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.