Fysik

Coulombs lov

27. oktober 2020 af GHJ789 - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med denne opgave?

Bestem kraften mellem to ladninger på 0,63 ???? og −0,26 ????, som ligger 25 cm fra hinanden.

Det skal meget gerne give 24 mN

     

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2020 af MandenMedMangeHatte

Bare brug Coulombs lov


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2020 af mathon

         \small \begin{array}{llllll} F=(8.98755\cdot 10^9\;\frac{m}{F})\cdot \frac{(0.63\;C)\cdot (-0.26\;C)}{(0.25\; m)^2}\approx 2.4\cdot 10^{10}\;N=24\cdot 10^9\;N=24\;GN \end{array}


Svar #3
27. oktober 2020 af GHJ789

Kan altså ikke få det til at give 24

Svar #4
27. oktober 2020 af GHJ789

Får hele tiden et negativt tal

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2020 af mathon

korrektion:     

                                                                                                                                                                                                                                                                                        \small \begin{array}{llllll} F=(8.98755\cdot 10^9\;\frac{m}{F})\cdot \frac{(0.63\;C)\cdot (-0.26\;C)}{(0.25\; m)^2}\approx -2.4\cdot 10^{10}\;N=-24\cdot 10^9\;N=-24\;GN \\\\ \left | F \right |=24\;GN \end{array}


Svar #6
27. oktober 2020 af GHJ789

Giver mening nu, tak for hjælpen

Skriv et svar til: Coulombs lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.